"Формула успіху" від телеканалу "Крокус"

"Формула успіху" від телеканалу "Крокус"

2018 09 27

На телеканалі «Крокус» стартував новий проект «Формула успіху», реалізований спільно із індустріальним парком «Біла Церква». Це цикл інтерв’ю з успішними білоцерківськими підприємцями, які готові поділитися власною історією, досвідом створення бізнесу і допомогти новачкам зробити перші кроки.

Виданню «Тиждень» пощастило з перших вуст, ще до прем’єри, дізнатися про секрети «Формули успіху» у ведучої передачі Катерини Безрукової.

– Катерино, розкажіть, будь-ласка, про ідею передачі, про що вона?

– Передача, звісно, в першу чергу, про історію успіху певної людини. Її шлях від мрії до мети. Я можу сказати, що «Формула успіху» розповідає більше про людей, яким вдалося, ніж про бізнес загалом. Вона не обтяжена стратегіями і бюджетами, але досить повно, як мені здається, розкриває шлях бізнесмена до визнання. І ми зробили акцент саме на тому, що це не десь за океаном, а тут, у Білій Церкві.

Уже неодноразово звучала тема інвестиційної привабливості нашого міста. Тож ми замахнулися на те, щоб за допомогою наших героїв вивести буквально формулу успіху, а також визначити фактори успішності!

– Як був обраний формат передачі? Чому вирішили знімати саме про бізнес?

– На каналі був потужний запит на розважальний контент. Ми почали думати над концептом передачі, яка буде цікавою та яскравою. І до того часу вже накопичилася певна критична маса інформації про те, що в нашому місті досить багато підприємців. Ми часто чули від наших глядачів і колег, що, мовляв, в Білій Церкві є «таке-то виробництво», а є «такий-то талановитий майстер». Тому і вирішили зробити мотиваційну передачу, яка зможе показати людям, що успіх поруч! Можливо, навіть надихне їх на створення власної справи.

– Герої передачі «Формула успіху» – хто вони?

– Це такі собі ентузіасти, які не побоялися розпочати власну справу і для свого бізнесу обрали Білу Церкву як стартову платформу. Це позитивні люди, які готові ділитися власним досвідом і сміятися над своїми помилками. Цікаво, що наші герої представляють абсолютно різні сфери діяльності – від виготовлення музичних інструментів до ювелірної справи.

– Наскільки мені відомо, ви заступник директора з інформаційної політики на телеканалі «Крокус»? Як ви потрапили на роль ведучої?

– Це цікаве питання (сміється). Коли назріває якийсь потужний проект, ми буквально сідаємо всім колективом телеканалу та починаємо обдумувати його. Хтось закидує якусь ідею, і ми спільно розбираємося з тим, як саме її реалізувати. Так вийшло, що концепт «Формули успіху» закинула я. І мені сказали, мовляв, Катю, ти придумала – тобі й знімати. І то був не жарт! Але я погодилася, бо команда обіцяла мені допомогти, і врешті так все і було. Тим більше, я впевнена, що на вихід із зони комфорту потрібно завжди погоджуватися, варто пробувати для себе щось нове – це і герої нашої передачі підтверджують.

– Нашим читачам, впевнена, цікаво, як проходить процес підготовки передачі від зародження ідеї до виходу в ефір. Розкажіть, будь-ласка, про це.

– О, це дуже тривала і кропітка робота. Ми навіть й приблизно не уявляли, як буде виглядати фінальна версія передачі, коли поїхали на перші зйомки! Я підготувалася до інтерв’ю з нашим героєм Олександром Дорошенком, інженером дизайну електроакустичних гітар і співвласником фірми «Universum guitars». Ми відзняли наш діалог, познімали цех з виробництва гітар. У цей день робота телеканалу буквально зупинилася – всі поїхали знімати «Формулу успіху». Це перший раз, коли ми вивезли на зйомку стільки техніки – світло, камери, мікрофони. Усі переживали за кінцевий продукт, усі допомагали. Але далі почалося найцікавіше – монтаж. Ми захотіли в якийсь момент діалогу вставити відео, в якийсь – фото, на якомусь моменті показати статті в Інтернеті, музичне оформлення, фрагменти живих виступів. Це все потрібно було органічно поєднати. Але мені пощастило працювати з дуже талановитими людьми – в нашій команді всі один одного чують і розуміють, тому все вийшло.

– Катерино, як ви думаєте, кому може бути цікава передача «Формула успіху»?

– Я впевнена, що аудиторія програми набагато ширша, ніж молоді підприємці та ентузіасти, на яких ми спочатку орієнтувалися. Коли ми готували до виходу перший випуск, то зрозуміли, що передача виходить дуже патріотичною, цікавою та навіть пізнавальною. На етапі монтажу ми помітили, що наші гості вживають або вузькопрофесійну лексику, або посилаються на відомих (у профільному колі) людей, фірми. Тому ми спробували мінімізувати усі, на наш погляд, незрозумілі для широкого кола глядачів слова. Коли в інтерв’ю говорилося про щось подібне – ми виносили на екран короткі довідки. Мені здається, картинка вийшла справді живою і цікаво буде всім!

– Які плани на майбутнє, передача виходитиме надалі?

– Звісно, нам сподобався формат! Сподіваємося, глядачам буде так само цікаво дивитися, як нам було цікаво працювати. Ми плануємо продовжувати. У цьому контексті було б доцільно запитати і у читачів газети «Тиждень», можливо, поруч з ними живуть герої наступних випусків? Оскільки їх ми знаходили саме за чиєюсь «наводкою» – як, наприклад, дійшли чутки, що в місті роблять найкращі в Україні гітари, і ми одразу ж гуглимо, а потім шукаємо контакти. Тому, без жартів, якщо поруч із вами живе талановитий підприємець, про якого ми не знаємо, але знають читачі «Тиждень», ми відкриті до співпраці. Можна писати нам на електронну адресу [email protected], дзвонити за телефоном 0456391044 чи надсилати повідомлення у Фейсбук.